Patricia García - November 18, 2014. 09:05
imagen blog

Budget issues in the retrofitting of this former steelworks as an office building led the authors to condense all the space added onto three levels adjoining the north and south walls. This way the HVAC is reduced to the work spaces and the central void becomes a reasonably comfortable cavity, with corridors running through linking up offices, which can be used for socializing.  Polycarbonate panels have been added for the enclosure between offices and wood has been used in stairs and wa.
(more...)

Archived in: Rotterdam a+t 39-40 RECLAIM Reuse
Share: Facebook TwitThis Google Plus Pinterest Digg StumbleUpon reddit meneame del.icio.us E-mail this story to a friend!
Patricia García - November 11, 2014. 09:25
imagen blog

Reusing former tram sheds involved retrofitting the existing structure with new criteria for energy use to facilitate their reuse as workshops, greenhouses and housing units. A white roof is installed which will reduce the interior temperature by up to three degrees in the summer months. The storm water running off the roof is collected and stored in a 90 m3 water tank underneath the building. This water is reused in the toilet facilities and in watering the park, reducing the use of mains wa.
(more...)

Patricia García - October 29, 2014. 10:18
imagen blog

A new vertical installations shaft runs around this old industrial building, freeing up the rest of the floor from service shafts. This open plan space, on the first and second floors, can be sub-divided according to requirements, due to a system of canvases hanging from cables which give a multitude of possible uses. In order to offer totally separate spaces, several closed rooms have also been created using recycled wood panels.

 

PROJECT PUBLISHED IN:

(more...)

Patricia García - October 15, 2014. 10:05
imagen blog

The temporary reuse of this car showroom and garage, designed in 1962 by H.A.M. van den Berg, does not intervene on the existing enclosure. A set of autonomous volumes have been inserted inside the structure which do not interfere with the facade in order to preserve to the maximum the openness of the two floors of the building. The enclosures added to distribute the workshops are timber and can be easily be distinguished from the materials of the original building. Easy assembly has meant tw.
(more...)

Patricia García - October 9, 2014. 09:29
imagen blog

The building was built in the period between the wars and was a working warehouse and distribution centre until the 1970s. In 1990 it was converted into offices. The original metal support structure remained intact as did the sawtooth glazed roof. The work involved simplifying the already refurbished building spaces so as to outline their aesthetic and functional qualities. The interior geometry imposed by the layout of the structural grid has been respected and the space has been divided up .
(more...)

Patricia García - September 17, 2014. 10:12
imagen blog en

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


(more...)
lateral
Share in Twitter Share in Facebook Share in Google Plus Share in Pinterest Suscribe to RSS



close  
condiciones

a+t guarantees to fulfill that which is established by the Spanish Personal-Data Protection Act 15/1999 and all other applicable legislation. a+t adopts the technical, organizational, and security measures required to guarantee confidentiality and integrity of the information.
If you want to unsuscribe from a+t newsletter click here.



close     
condiciones

newsletter

You may receive all a+t's publishing news: publication release dates, project images, details of the published projects, articles, …
Enter your Email:
checkbox I've read and agree to terms and conditions
If you want to unsuscribe click here

close     
condiciones

If you want to become a part of a+t team, please send us your CV here: aplust@aplust.net






close  

A+T