Recreating a theme. Gully area

Jeavons Landscape Architects. Clifton Hill Railway. Melbourne. Australia

April 15, 2014

 Recreating a theme. Gully area

Photo: Andrew Lloyd Photography

Selecting a theme helps to give an identity to public spaces which are all too often struggling against the harshness of some unwelcoming environments. Recreating an ambience related to the past of the location and its context or importing far-off atmospheres enables the place to be dealt with in a unified way and to base the choice of materials, furniture or the layout of the space on this decision.

The finish on the ramps and stairs recreates the image of the gully areas which border the banks of the creek. The walls have been finished with broken panels made from local basalt stone and the protective barriers are built from galvanized steel uprights and perforated COR-TEN steel panels.

 

PROJECT PUBLISHED IN:

 

 


RELATED POSTS

 Optimizing space. Removing perimeter slopes
Optimizing space. Removing perimeter slopes
Recycling. Hardwood
Recycling. Hardwood
Managing seasonality. Vertical cuts in the sheet pile wall
Managing seasonality. Vertical cuts in the sheet pile wall
Enduring. Bench-concrete ledge
Enduring. Bench-concrete ledge



close  
condiciones

a+t guarantees to fulfill that which is established by the Spanish Personal-Data Protection Act 15/1999 and all other applicable legislation. a+t adopts the technical, organizational, and security measures required to guarantee confidentiality and integrity of the information.
If you want to unsuscribe from a+t newsletter click here.



close     
condiciones cerrar

Subscribe to our newsletter

Enter your Email:
checkbox I've read and agree to terms and conditions
If you want to unsuscribe click here

SUBMIT

condiciones

If you want to become a part of a+t team, please send us your CV here: aplust@aplust.net






close  

A+T

cerrar