Optimizing space. Removing perimeter slopes

Atelier Bow-Wow. Miyashita Park renovation. Tokyo. Japan

April 11, 2014

 Optimizing space. Removing perimeter slopes

In the consolidated city the price of land increases in direct proportion to the accumulation  of private interests and free space is a scarce resource which needs to be used wisely. Optimizing space ensures maximum performance of the area set aside for public uses by citizens.

The existing slopes set the rest areas away from the edges of the park reducing the surface area. Due to filling this with earth, the park became a viewpoint over the city as it was now possible to see the street from any point on the raised platform.

 

PROJECT PUBLISHED IN:

 


RELATED POSTS

Recycling. Hardwood
Recycling. Hardwood
Managing seasonality. Vertical cuts in the sheet pile wall
Managing seasonality. Vertical cuts in the sheet pile wall
Enduring. Bench-concrete ledge
Enduring. Bench-concrete ledge



close  
condiciones

a+t guarantees to fulfill that which is established by the Spanish Personal-Data Protection Act 15/1999 and all other applicable legislation. a+t adopts the technical, organizational, and security measures required to guarantee confidentiality and integrity of the information.
If you want to unsuscribe from a+t newsletter click here.



close     
condiciones cerrar

Subscribe to our newsletter

Enter your Email:
checkbox I've read and agree to terms and conditions
If you want to unsuscribe click here

SUBMIT

condiciones

If you want to become a part of a+t team, please send us your CV here: aplust@aplust.net






close  

A+T

cerrar